Categorieën
Autibiografie Geen categorie

Wat is mijn autisme?

Wat is mijn autisme?

Dit is geen verdriet verhaaltje over de zielige persoon met autisme.

“Wij autisten zien de wereld net even anders. Af en toe of beter gezegd voel ik mij vaak een buitenstaander. Mij vallen dingen op waar een ‘Normaal’ mens zegt van “Nou en?”

Hierbij moet ik altijd denken aan die markante mensen die anders zijn.

De meeste autisten kun je gewoon voorbij lopen. En er niks aan te zien.

We mogen gekke hobby’s hebben Maar op het eind van de dag gaan we ook gewoon slapen.

“Mag ik dan dingen niet begrijpen?”

Ja dat mag. Volgens normaal volk hebben wij een slag van de molen gehad.

Elk voordeel heeft zijn nadeel zou Johan Cruijff zeggen.

Op sommige dagen wil ik wel mensen wurgen als ze mij niet begrijpen en ze mij achterlijk noemen.

Terwijl ik nog langzaam praat. Ik weet dat in mijn brein soms tien dingen tegelijk gaan. Ja dus gewoon een file.

Ik heb een IQ van 120+ en een eq van 90 door het Eq wat staat voor Emotionele intelligentie sta ik op papier als bijna zwak begaafd. Je moet mensen eens aankijken als jij iets doet wat ze denken dat je niet kunt.

Tuurlijk mijn brein is ook gefocust op een paar dingen. Mijn hobby’s zijn mijn leven zullen we maar zeggen. Ik weet dat ik waarschijnlijk nooit meer een baan zal hebben maar toch hoop ik op een dag te zeggen ik heb het goed gedaan heb.

Ik ben Henk Schuiling kom uit de grafische wereld en ondanks en mede dankzij mijn autisme heb ik op het hoogste niveau atletiek beoefent. De wk 2010 in Nieuw Zeeland en de Paralympische spelen van London in 2012 waren mijn hoogte punten.

Wat wij bij Scauting doen?

Zorgen dat wij het beste uit ons halen.