Over deze website

Waarom overautisme.nl?

Overautisme.nl is een initiatief van één van de coaches van Scauting. Via de website Over autisme, willen we een online podium creëren voor de deelnemers die door Scauting begeleid worden via ambulant en/of op de dagbesteding. Scauting focust op de talenten van mensen met autisme. Wij hanteren hierbij de OPA-benadering. Opa staat voor Oprecht Persoonlijke Aandacht. Het is een eenvoudige benadering, wees nieuwsgierig naar de ander! In de gesprekken die wij met deelnemers met autisme voeren staan de volgende vragen centraal: wie ben jij, waar ben je goed in, wat zou je nog meer willen leren, wat is daarin belangrijk voor jou, op welke wijze kunnen wij daarin wat voor jou betekenen? Openheid is belangrijk bij Scauting, als zaken niet prettig lopen, gaan we altijd met elkaar in gesprek en komen we altijd tot een oplossing.

Waarom deze website

Binnen Scauting zien we veel talent onder onze deelnemers met autisme. Dit talent wordt vaak ondergesneeuwd door de vele uitdagingen en prikkels die men dagelijks te verwerken krijgt. Bij Scauting proberen we deze prikkels te reduceren en samen met de deelnemer te werken aan een situatie waar hij/zij het best onder gedijt. Wanneer dit lukt uit het talent zich op prachtige wijze. Deze talenten willen we graag met jullie delen. Op overautisme.nl vind je uitsluitend werk van mensen met autisme die begeleiding krijgen van Scauting of op een andere manier verbonden zijn met Scauting.

Inkomsten voor een goed doel

Alle inkomsten die via de website overautisme.nl worden gegenereerd, door verkoop van producten of in opdracht werken van een bedrijf of individu, worden uitgekeerd (na aftrek van de gemaakte kosten zoals de verzending) aan de betreffende deelnemer. Indien de deelnemer van Scauting geen inkomsten mag ontvangen i.v.m. een uitkering of andere reden, zal het bedrag worden uitgekeerd aan een erkend goed doel. Dit goede doel is naar keuze van de betreffende deelnemer.