Over Scauting

Scauting

In Friesland, Drenthe, Overijssel en Twente ondersteunt scauting mensen met autisme. De organisatie bestaat voornamelijk uit amulante begeleiding van mensen met autisme, maar ook heeft Scauting meerdere dagbesteding locaties. Het begeleiden en coachen van mensen met autisme gebeurt vanuit de OPA benadering. Dit staat voor Oprecht Persoonlijke Aandacht. Het maken van een connectie is de basis om mensen (met autisme) te kunnen begeleiden en coachen.

Ambulante begeleiding van mensen met Autisme via Scauting

De grootste tak van Scauting is het ambulant ondersteunen en begeleiden van mensen met autisme. Deze ambulante begeleiding variëert van het helpen en aanleren van administratieve vaardigheiden tot het opbouwen van een sociaal netwerk of het zoeken van een hobby en/of studie. In het begeleiden van mensen met autisme staat altijd één ding centraal, het vergroten van iemand zijn/haar zelfredzaamheid. Bij Scauting zal ambulante begeleiding dus altijd gebeuren vanuit het samen doen, met als uiteindelijk doel dat iemand dit zelfstandig kan of met minimale begeleiding.

Scauting dagbesteding voor mensen met autisme

Bij dagbesteding denken mensen vaak aan een locatie waar alleen mensen terecht komen die geen toekomstperspectief hebben. Veelal voor mensen met een lichtverstandelijke beperking. Niets is minder waar. Op de dagbesteding van Scauting vind je mensen met autisme die zeer getalenteerd en hoog functionerend zijn. Als autismecoach van scauting is het dan de uitdaging om samen iemand zijn/haar talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Hierbij is de OPA benadering (Oprecht Persoonlijke Aandacht) essentieel. Door te kijken naar jou als individu en niet alleen je autisme leren wij (en wij jou) meer over jouw autisme en jou in het algemeen. Je bent immers veel meer dan alleen je autisme. Door meer inzage te krijgen in wie je bent, kunnen we beter aansluiten in het geven van de coaching en begeleiding die je nodig hebt.

Wil je meer weten over begeleiding en coaching vanuit Scauting? Kijk dan op www.scauting.nl of neem contact op via de contactpagina.