Over autisme

Wat weten we over autisme?

Autisme kan zich over vele manieren uiten. Een belangrijk gegeven is dan ook dat we niet gaan stereotyperen als ‘mensen met autisme zijn niet sociaal’, of ‘mensen met autisme nemen alles letterlijk’. Sommige mensen met autisme zijn namelijk wel degelijk sociaal of snappen dubbelzinnige opmerkingen prima. Je kunt dus over autisme moeilijk iets stereotyperends zeggen, omdat dit voor ieder mens weer anders werkt.

Mensen met autisme spreken over hun autisme

Er zijn genoeg artikelen te vinden over autisme, maar wat autisme nou daadwerkelijk voor iemand betekent is een vraag die we misschien het beste aan mensen met autisme kunnen vragen. Wat betekent jouw autisme in het dagelijks leven voor jou, maar ook voor je omgeving? Hoe ga je om met jouw autisme? Wat werkt bij jou anders dan bij iemand die geen autisme heeft?

Bekijk de artikelen over autisme

Via de link Autibiografie op deze website vind je verschillende artikelen van mensen die schrijven over hun autisme en hoe dit hun dagelijkse leven beïnvloed. Er komt regelmatig een artikel bij van iemand die wat wil vertellen over zijn of haar autisme. Houd de website dus in de gaten, als je meer korte levensverhalen wilt lezen vanuit de beleving van iemand met autisme.